Siirry pääsisältöön

Tension & Trauma Release Exercises

”TRE on yksinkertainen ja helposti omaksuttava itsehoitomenetelmä, kehollinen liikesarja”, kertoo kouluttaja Riitta Knaappila 24.-25.9. järjestetyn koulutuksen aluksi. Riitta on fysioterapeutti, Ttm. Hän tutustui TRE-menetelmään 2010, on tehnyt menetelmästä gradunsa ja on ohjannut ryhmiä 2015 alkaen.

Tension and trauma release -harjoittelun eli TRE:n on kehittänyt kansainvälisesti tunnettu stressin- ja traumanhoidon asiantuntija David Bercelin. Hänen mukaan ihmisillä on kyky parantaa itsensä.

Harjoittelussa on seitsemän liikettä, joista viisi ensimmäistä on lämmittelyä ja kahdessa viimeisessä löytyi enemmän tärinää. Joillakin tärinä – värinä – tutina oli varsin voimakasta, toisilla huomattavasti pienempää. Tässä menetelmässä ei ole yhtä oikeaa tapaa vaan jokaisella on oma ”shake” ja kaikki oli yhtä oikein. 

Usein tärinä alkoi jaloista. Joillakin osallistujilla tärinä meni jo käsiin ja ylävartaloon. Näin kuulemma käy suurimalle osalle harjoittelun jälkeen. Harjoitusten jälkeen olotila saattaa olla rentoutunut, uupunut tai todella energinen. Menetelmässä ei tarvita mitään apuvälineitä. Jos haluaa aloittaa TRE-harjoittelun, kustannuksena on osallistuminen koulutukseen.

Koulutukseen osallistuivat: Toni Ilola, Jenni Nyholm, Medina Omeragic, Mirja Pitkänen, Marjatta Pyykkö, Georg Schleifer, Ville Vertanen ja Anni Väänänen.

Yhteistyössä:

Ointoksekus Siviksen logo