Siirry pääsisältöön

Pu­ren­ta­li­has­ten ma­nu­aa­li­nen terapia -koulutus

Purentaelimistön toimintahäiriöiden tavallisimpia oireita ovat äänet leukanivelissä, leukanivelten tai puremalihasten kipu, suun rajoittunut avautuminen ja alaleuan liikehäiriöt.
Kamera on kohdistunut miehen suuhun ja leukaan. Mies irvistää niin, että hampaat näkyvät.

Purentaelimistön toimintahäiriöt ovat nykyään yleisiä ja niihin kysytään apua myös fysioterapia-alan ammattilaisilta. Kysynnän vuoksi järjestimme toisen koulutuksen aiheesta. Koulutus oli Kuopiossa 25.–26.1.2020.

Suurin osa koulutusajasta meni käytännön harjoitteluun, koska kaulan ja varsinkin suun alueen lihasten käsittely on koulutetun hierojan opinnoissa yleensä hyvin vähäistä. 

Aloitimme lihasten käsittelyllä suun sisältä. Käsittelimme neljä lihasta. Lihasten käsittely on syytä aloittaa varovasti, koska ne tuntuivat olevan yllättävän kipeitä.

Käsittelimme myös niskarusetin, kaulan alueen ja hartiaseudun lihaksia. Pinnallisten lihaskalvojen käsittely kaulan ja hartian alueelta tuntui hyvin rentouttavalta. Aina ei siis tarvitse "kaivautua" syvempiin kerroksiin.

Koulutukseen osallistuivat: Veera Heikkinen, Hannu Huovinen, Merja Hyvönen, Toni Ilola, Erkki Juntikka, Nina Kilpiä, Tommi Kokkonen, Tiina Mustonen, Sirpa Myöhänen, Medina Omeragic ja Marjatta Pyykkö.

 

Yhteistyössä: 

Ointoksekus Siviksen logo
Nainen makaa hoitopöydällä selinmakuulla, ja terapeutti käsittelee hänen purentalihaksiaan kumihanskat kädessä.