Siirry pääsisältöön

Mama­mas­sa­ge-koulutus

Raskaana olevat ja synnyttäneet naiset hakeutuvat entistä enemmän hoitoon erilaisten kipujen ja lihaskireyksien vuoksi. He ovat myös entistä kiinnostuneempia kehonsa palautumisesta. Hieronnasta ja manuaalisesta käsittelystä voi olla suurta apua vaivoihin.
Raskaana oleva nainen pitelee vatsakumpuaan molemmin käsin puoli-istuvassa asennossa.

Kaksipäiväisen koulutuksen aikana opituissa menetelmissä oli paljon tuttua, mutta otteisiin ja asiakkaan käsittelyasentoihin saatiin ne ”viimeiset silaukset”, jotka tehostavat ja helpottavat hoitotyötä.

Kylkimakuu on usein hyvä asento raskaana olevalle asiakkaalle. Kylkimakuu toimii käsittelyasentona myös muille asiakkaille monissa tapauksissa, mutta käytetäänkö sitä? Annetaanko asiakkaan vain "pötköttää" vatsamakuulla ja tingitään hoidon tehosta ja/tai omasta ergonomiasta?

Päivien aikana käsittelimme pääasiassa keskivartalon aluetta, mutta saimme oppia myös niska-hartiaseudun sekä kylkien ja vatsan alueen kudosten käsittelyyn. Keskustelua heräsi myös ravinnosta. Tähän totesimme, että olemme manuaalisen terapian asiantuntijoita. Hyvin herkässä mielentilassa ja monien kysymysten keskellä hämmästelevän raskaana olevan naisen ravintoasiat on syytä jättää sen alan asiantuntijoille.

Kouluttajina olivat menetelmän kehittäjä Satu Korkeamaa ja äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutti Sofia Vesa. Koulutusmateriaalia on paljon videoina. Kouluttajat ovat valmiita kuvaamaan ohjeita uudelleen, jos niissä on esimerkiksi näkövammaisille hankalia ilmaisuja "ota tästä kiinni". Satu ja Sofia sanoivat, että he haluavat antaa koulutuksissa kaiken mahdollisen tiedon, ja sen huomasi. He kertoivat asiat selkeästi ja ammatillisia termejä käyttäen, hyvää huumoria mukaan lisäten. On ihanaa nähdä ammattilaisia, jotka ovat innostuneita työstään.

 

Yhteistyössä:

Ointoksekus Siviksen logo
Mamamassage-kouluttajat Satu Korkeamaa ja Sofia Vesa katsovat kohti kameraa hymyillen..
Mamamassage-kouluttajat Satu Korkeamaa ja Sofia Vesa.