Fas­kia­kä­sit­te­ly - osa 2.

Faskia, "the never-ending web". Pitkät faskiaketjut ovat osa vartalon voimanvälitysjärjestelmää. Koulutuksessa keskitymme hartiarenkaaseen ja yläraajoihin.

Aika

Paikka

Iiris-keskus, liikuntasali, Marjaniementie 74, 00930 Helsinki

Huom! Koulutus on siirretty syksyyn 2021 koronatilanteen vuoksi. 

 

Koulutuksen sisältö

 • faskian anatomiaa
 • kehon fysiologiset järjestelmät ja miten faskia liittyy niihin
 • kipumekanismit ja yhteys faskiaan
 • faskia & tensegriteetti
 • hartiarenkaan ja yläraajan anatomia sekä lihastoimintaketjut
 • hartiarenkaan ja yläraajan manuaalinen käsittely

1. liikkeen arviointi
2. palpaatio
3. eri käsittelytekniikoita

 • vipuvarsitekniikat
 • myofascial release -tekniikka
 • positional release -tekniikka
 • viedään haluttu nivel tai anatominen alue/kohta tilaan, jossa siihen ei kohdistu jännitteitä
 • strain and counterstrain - kudos, jossa kipupiste sijaitsee, viedään mahdollisimman supistuneeseen tilaan passiivisesti samalla inhiboiden kipupistettä.

Kouluttaja: Niclas Granfelt, OMT-fysioterapeutti, osteopaatti. Granfelt on toiminut fysioterapia-alalla jo noin 20 vuotta ja on kouluttautunut monipuolisesti kunnioittaen alamme eri näkemyksiä.

Granfelt oli kouluttamassa FANin jäseniä myös syksyllä 2020, jolloin keskityimme lantion alueen ja alaselän käsittelyyn. Voit osallistua hartiarengasta ja yläraajoja koskevaan koulutukseen, vaikka et olisikaan päässyt mukaan edelliseen koulutukseen.

”Työskennellessäni en käytä mitään varsinaista menetelmää vaan lähden asiakaslähtöisesti liikkeelle. Käytän kliinistä päättelyä arvioidessani asiakkaan anamneesin ja oirekuvan perusteella mikä fysiologinen järjestelmä oireilee, mikä kipumekanismi on oireilun takana ja miten sitoutunut asiakas on osallistumaan aktiivisesti kuntoutukseen. Manuaalinen terapia kuuluu kiinteästi työkaluvalikoimaani palpaation ja erilaisten käsittelyiden muodossa. Palpaatiolla ja kehon kyvyllä välittää liikettä tunnistetaan käsittelyä tarvitsevat alueet. Käsittelyissä käytän erilaisia lyhyen ja pitkän vipuvarren tekniikoita sekä paikallisia lihas-, nivel- ja faskiakäsittelyjä. Käsittely etenee asiakkaan kehon kudosvasteen mukaan eli hoidettaessa asiakkaan kehon reaktiot ohjaavat hoidon etenemistä, miten voimakkaasti hoidetaan ja miten pitkään hoidetaan tiettyä aluetta.”

Aika: 4.–5.9. Koulutus järjestetään la klo 10–17 ja su 9–15.

Paikka: Iiris-keskus, liikuntasali, Marjaniementie 74, 00930 Helsinki

Osallistujamäärä: 8–12 osallistujaa

Hinta: 160 € / yhdistyksen jäsen tai kannatusjäsen, 210 € / muut, jos tilaa jää.

Ilmoittautumiset: Kurssi on täynnä. Voit tiedustella mahdollisia peruutuspaikkoja Marilta, mari.laine@fanry.fi tai 0400 339 021.

Peruutusehto: Jos osallistuminen perutaan 14–0 päivää ennen koulutusta tai sitä ei peruta lainkaan, peritään koko kurssimaksu. Maksua ei peritä, mikäli ilmoittautuneella on esittää lääkärintodistus sairastumisesta tai tilalle saadaan toinen osallistuja.

Matkakustannukset: Koulutukseen osallistuville jäsenille korvataan matkakustannuksista 20 € ylittävä osa, enintään 50 € / vuosi alkuperäisiä matkustusasiakirjoja vastaan, kun matka on tehty julkisilla kulkuneuvoilla edullisinta matkustustapaa käyttäen.

COVID–19-pandemia: Pidätämme oikeuden perua koulutus tai siirtää sitä myöhempään ajankohtaan koronavirustilanteen niin vaatiessa. Noudatamme koulutuksessa senhetkisiä koronavarotoimenpiteitä ja -ohjeistuksia.

Yhteistyössä: Opintokeskus Sivis

Koulutus toteutetaan Opintokeskus Siviksen tuella.

Sivu päivitetty